De vakantie van je leven... een droom in Frankrijk
Home
Wij over onszelf
Super Huizen!
Villa Acacia 6 pers
Slideshow 6 persoons
Rolstoel aanpassing
Slideshow aanpassing
Villa Sophora 8 pers
Slideshow 8 persoons
Faciliteiten Park
Slideshow faciliteit
Omgeving
Slideshow Omgeving
Plattegrond park
PRIJZEN EN PERIODES
Boekingsformulier
Algemene voorwaarden
Sitemap
Departement de Vendee

Algemeen
In het zuiden van de Pays de la Loire ligt de Vendée, een prachtig vakantie gebied. In het centrum van de Vendée ligt La Roche sur Yon de hoofdstad opgericht door Napoleon. De belangrijkste kustplaats is Les Sables d’Olonne. De Vendée heeft een kustlijn van meer dan 300 kilometer. De brede zandstranden worden afgewisseld door ruige rots partijen echt een lust voor het oog.

De Vendée
De Vendée is een heerlijk gebied om te verblijven. Hier geniet je niet alleen van een schitterend kustlandschap, maar ook van groene eiken- en dennenbossen. De kuststrook wordt ook wel 'la côte de lumière', de lichtkust genoemd door haar witte duinen en goudgele stranden.

Flaneerstad Les Sables d'Olonne
Via een prachtige fietsroute kom je zo bij de levendige badplaats Les Sables d'Olonne. In dit aantrekkelijke stadje kun je eindeloos flaneren langs de boulevard, genieten van een drankje op een van de vele terrassen of gezellig shoppen in de talrijke straatjes met een grote variëteit aan leuke winkeltjes.

Stranden
Het fijne zand op de stranden voelt zacht aan en het ligt geweldig. De stranden zijn breed en bijna overal voorzien van kleine strandtentjes voor een hapje en een drankje. De zee wordt op de meeste plaatsen niet snel diep en heeft een azuur blauwe kleur. Een groot deel van de kust wordt gesurveilleerd zodat men onder toezicht een duik in de Atlantische Oceaan kan nemen.

Kinderen
Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken op één van de prachtige stranden van de Vendée. Aan de kust zijn onder andere waterparken, kartbanen, een kinderboerderij, een dierentuin en een zee-aquarium om de kids te vermaken. Er zijn ook sportieve activiteiten zoals tennis, minigolf en een Adventure Park. Er is dus keuze genoeg voor kinderen van alle leeftijden.

Natuur

In het binnenland, tussen de moerassen, de velden en de beboste heuvels, vindt de bezoeker genoeg om zich te vermaken. Wat denk je bijvoorbeeld van een dagje op het water van de Marais Poitevin, ofwel Venise Verte ("Groen Venetië").
Het zuidelijk gelegen dorpje Le tablier is de startplaats voor een verrassende wandeling langs de rivier de Yon. La Vallée de l'Yon heeft een ongekende schoonheid met een rijkdom aan vogels en planten.
Voor de kust van Vendée liggen schilderachtige eilandjes, één daarvan is Ile d'Yeu.  Aan de receptie kun je overtochten voor een gunstig tarief reserveren.

Cultuur
De naam Vendée komt van de rivier La Vendée. Van oudsher is het een gebied van veeteelt, visserij en zoutwinning. Het mooiste dorpje van de Vendée, en men zegt zelfs van heel Frankrijk, is Vouvant. De rijke historie van de Vendée vindt men terug in de vele abdijen, kerken en kastelen er is zelfs een attractiepark genaamd Le Puy du Fou waar de geschiedenis van de Vendée het thema is. In de zomer maanden spelen 3000 acteurs, in het wereldberoemde avondspektakel van Le Puy du Fou, een deel van de Vendée geschiedenis na. Een regelrechte aanrader voor jong en oud; kom je echt van onder de indruk!

Sport
Er zijn vele vormen van watersport te beoefenen. De Atlantische golven zijn voor de watersporter een onuitputtelijke bron van plezier. In Les Sables d’Olonne is een speciale watersport school waar mensen van alle niveaus terecht kunnen voor een onvergetelijke dag op het water. Zo kan men onder meer leren zeilen, surfen, waterskiën en jetskiën. Ook bestaat er de mogelijkheid om met een deelnemer van de Vendée Globe, de vierjaarlijkse zeilrace om de wereld, een stukje te zeilen. Via de vele wandel en fiets paden kan men op een actieve manier het binnenland van de Vendée leren kennen.

Golf
In de nabije omgeving zijn maar liefst vijf golfbanen te vinden. Bij enkele van deze golfbanen krijgt u korting omdat u in het park verblijft.

Nesmy 1988:

Op 40 km ligt Golf de la Domangère, een 18 holes golfbaan van 6015m, par 72 met 9 short holes. Het is een moeilijke baan met veel water. Op deze baan is onder andere de French Open gespeeld. Olonne Sur Mer 1991:
Op 5 km ligt Golf des Olonnes, een 18 holes golfbaan van 6127m, par 72. Het is een mooie, over glooiend achterland aangelegde baan met personele bezetting door leden. Een echt gezellige vrienden club. 
(www.golfdesolonnes.com) Dit is de baan waar je gratis gebruik van kunt maken....

Talmont st. Hilaire 1990:
Op 8 km ligt Golf de port Bourgenay, een 18 holes golfbaan van 5920m, par 72. Een schitterende en recentelijk (2003) vernieuwde golfbaan aan de oceaan. Aguillon sur Vie 1990:
Op 30 km ligt Golf de Fontenelles, een 18 holes golfbaan van 6205m, par 72. Een golfbaan met grote 'greens' en vele bunkers.

Saint Jean de Monts 1988:
Op 45 km ligt Golf Saint Jean de Monts, een 18 holes golfbaan van 5937m, par 72. Een golfbaan met schitterende ligging tussen bos en strand.

SPECIALE AANBIEDINGEN ....
 
    gratis zwembadverwarming t.w.v. € 140,- per     week!
    gratis gebruik www.golfdessablesolonnes.com voor 2 personen (ma-vr).
de vakantie van je leven
heerlijke flaneer boulevard
een droom in Frankrijk
zwemmen, zeilen, surfen..... alles is er!
www.accacia.nl | p.klaver@planet.nl